Şoferi din 11 ţări europene au fost chestionaţi în privinţa obiceiurilor de conducere. Grecii sunt pe primul loc la insulte verbale

Şoferi din 11 ţări europene au fost chestionaţi în privinţa obiceiurilor de conducere. Grecii sunt pe primul loc la insulte verbale

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Şoferi din 11 ţări europene au fost chestionaţi în privinţa obiceiurilor de conducere. Astfel, deşi 97% dintre respondenţi consideră că este periculos să scrie mesaje la volan, 24% dintre ei fac acest lucru, scrie Digi24.ro. 11% dintre respondenţi recunosc faptul că au avut un accident sau s-au aflat foarte aproape de a produce unul din cauza telefonul mobil.

Grecii, italienii şi polonezii îşi reglează GPS-ul în timp ce se află la volan – sunt cei mai indisciplinaţi, în timp ce britanicii şi spaniolii sunt cei mai prudenţi.

Europenii se declară „vigilenţi” (74%), „calmi” (57%) şi „politicoşi” (28%). Foarte puţini sunt aceia care recunosc că sunt „stresaţi” (10%), „agresivi” (3%), „iresponsabili” (1%) şi „periculoşi” (1%). În schimb, ei atribuie aceste atitudini celorlalţi participanţi la trafic: 46% dintre respondenţi îi consideră pe ceilalţi şoferi „iresponsabili”, „stresaţi” (36%), „agresivi” (30%) şi „periculoşi” (28%). 

La insultele verbale, grecii sunt pe primul loc (71%), devansându-i pe francezi (69%), în timp ce la polul opus se află suedezii (32%).

Europenii ezită din ce în ce mai puţin să coboare din autovehicule pentru a se certa direct pe marginea drumurilor cu alţi conducători de automobile (19%, +4 puncte procentuale), o atitudine deja adoptată de peste o treime dintre polonezi (36%), care au devenit veritabili campioni în acest domeniu.

 Comentarii
Inchide