Şoferi filmaţi când încalcă legea, lăsaţi nepedepsiţi – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2016 Știri auto
Şoferi filmaţi când încalcă legea, lăsaţi nepedepsiţi – VIDEO

 


Regulile de circulaţie sunt încălcate în fiecare secundă. Chiar şi în momentul când scriem aceste rânduri, cineva, undeva, face o mică sau mare încălcare a unei reguli de circulaţie. Sperăm că acestea să rămână fără urmări grave. Deşi unii şoferi care, să zicem, depăşesc pe linie continuă, circulă pe contrasens sau blochează o bandă, sunt filmaţi de alţi şoferi, legea din România nu permite însă şi amendarea lor pe baza acestor înregistrări, scrie Digi24.

În reportajul de mai jos veţi putea vedea un şofer care a fost filmat în timp ce face o depăşire pe linia dublă continuă. Evită la limită o altă maşină. În mod normal imaginile pot fi suficiente pentru suspendarea permisului auto. Pentru că scenele nu sunt filmate însă de radarul poliţiei, şoferul nu poate fi pedepsit. 

În acest caz, Codul Rutier spune următoarele:

„Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier. Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.”

Interesant este că o modificare a Codului Rutier este dorită şi de agenţii de Poliţie, dar până acum o formă finală nu a fost încă votată de parlamentari.

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide