Şoferii cu maşini vechi din Paris sunt vizaţi de o măsură fără precedent

Autor: Gandul.info 03 iun. 2016 Știri auto
Şoferii cu maşini vechi din Paris sunt vizaţi de o măsură fără precedent

 


Pentru a reduce gradul de poluare, municipalitatea din Paris a adoptat un plan, prin care va interzice accesul maşinilor vechi în anumite zone ale capitalei Franţei. 

Începând cu luna iulie, camioanele şi autobuzele înmatriculate înainte de 2001 nu vor mai avea voie să intre în centrul oraşului, între orele 8.00 dimineaţa şi 20.00 seara. În luna iulie a anului următor, restricţia va fi extinsă la toate maşinile înmatriculate înainte de 1997 şi motocicletele înscrise înainte de 2000. În 2020, restricţiile vor fi extinse la toate maşinile construite înainte de 2011, iar perioada va fi extinsă de la 12 la 24 de ore.

Maşinile de epocă nu vor fi scutite de această măsură, scrie Gandul.info.

Primăria din Paris a înfiinţat un fond pentru a distribui câte 1.350 euro (sau 1.500 euro) de persoană, în speranţa că îi va convinge pe francezi să renunţe la maşinile vechi.

Parisul este prima capitală europeană care interzice circulaţia maşinilor vechi în centrul oraşului şi multe alte municipalităţi îi vor urma exemplul. Primarul londonez Boris Johnson şi grupul de planificare Transport for London au discutat despre interzicerea maşinilor diesel şi a celor fabricate înainte de 2005, începând cu 2020 sau taxarea proprietarilor care vor să circule cu asemenea vehicule în anumite părţi ale oraşului. În 2008, câteva oraşe germane au interzis accesul maşinilor foarte poluante în centru.

În martie 2014, Parisul a pus la cale un experiment, prin care a interzis circulaţia a jumătate din maşini în oraş, în funcţie de numărul de înmatriculare. Testul a durat o zi şi autorităţile au susţinut, la acea vreme, că a contribuit la eliminarea norului de poluare care învăluise cerul oraşului. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide