Şoferii din Bucureşti primesc un ajutor neaşteptat – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 mai 2016 Știri auto
Şoferii din Bucureşti primesc un ajutor neaşteptat – VIDEO

 


Una dintre cele mai mari probleme ale Bucureştiului este lipsa locurilor de parcare. Dacă până acum această problemă viza centrul oraşului şi cartierele aglomerate, acum aceasta a ajuns să cuprindă şi zonele periferice ale Capitalei din apropierea staţiilor de metrou.

A devenit un obicei ca oameni care lucrează în Bucureşti, dar care locuiesc în afara oraşului, să-şi lase maşinile cât mai aproape de staţiile de metrou, informează Digi.24.ro. Astfel, aceşti şoferi sunt nevoiţi să plece mai devreme de acasă pentru a prinde un loc de parcare, şi apoi să-şi continue drumul spre serviciu cu metroul. 

Autorităţile însă vor să remedieze această problemă şi promit că cel târziu anul viitor locurilor de parcare din aceste zone va creşte cu 1.200. 

Zonele care ar avea nevoie sunt cele din apropierea staţiilor de metrou Berceni, Preciziei, Pantelimon, Anghel Saligny, Pipera şi Parc Bazilescu.

Pentru şoferii care vin în Bucureşti din nord veştile bune anunţă că deasupra depoului de metrou de lângă Lacul Străuleşti se construieşte cea mai mare parcare intermodală cu 690 de locuri. Acestea ar trebui să fie gata în luna martie a lui 2017.

De asemenea, de o astfel de parcare va beneficia şi zona de la capătul Şoselei Pantelimon. 

„La finalul anului viitor, această investiţie va fi finalizată. Terminalul multimodal va avea o capacitate de 430 de locuri de parcare, staţie pentru tramvai, staţie pentru autobuz, staţie pentru taxi şi un culoar de legătură cu viitoarea staţie de metrou,” a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei pentru Digi24.ro

Mai multe puteţi afla din materialul celor de la Digi24.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide