Ei sunt șoferii care nu greșesc niciodată parcarea laterală. VIDEO

Autor: Elena Luchian 16 iul. 2020 Știri auto

Parcarea laterală îți dă bătăi de cap? I se poate întâmpla oricui. Dar ai ocazia să înveți de la cei mai buni. Ei sunt oamenii care nu greșesc niciodată parcarea laterală.

GALERIE FOTO

Încerci să parchezi și se formează coloană în spatele tău. Șoferii nerăbdători încep să te claxoneze. Oricât de jenant poate fi în acel moment, mai devreme sau mai târziu, i se poate întâmpla oricui să nu calculeze corect spațiul dintre două mașini. Astfel, atinge cu roata de bordură, nu mai are loc să îndrepte mașina sau ajune într-un unghi din care trebuie neapărat să iasă și să mai încerce o dată.

Ei bine, există șoferi care nu greșesc niciodată parcarea laterală. Ei sunt recordmani mondiali la astfel de manevre. Nu este doar o metaforă. Recordurile lor au fost înregistrate de Guiness World Records.

Ce înseamnă să fii cel mai bun din lume la parcarea laterală?

Să reușești să parchezi din prima încercare? Să nu faci prea multe manevre pentru a alinia mașina la bordură? Ei bine, sunt șoferi pentru care parcarea laterală perfecta înseamnă cu totul altceva.

Există mai multe categorii la care cei mai îndemânatici șoferi se pot înscrie. Guiness World Records a omologat recorduri reușite de șoferi de camion, de exemplu. Un chinez, Zhang Hua, este șoferul imbatabil care își parchează mastodontul în spații în care alți șoferi au impresia că nu au loc cu o Dacia Logan.

Există și proba de parcare laterală după o deplasare cu spatele, la care britanicul Alastar Moffat este cel mai bun, sau proba de parcare triplă, câștigată de același Alastair și de frații săi, John și Trevor Moffatt.

Când vine vorba despre parcarea laterală după un drift la 360 de grade, tot Alastair este cel mai bun.

De obicei, astfel de demonstrații, în care mașinile își fac loc în spații incredibil de înguste, îi lasă fără replică până și pe reprezentanții Guiness World Records, veniți să omologheze recordul.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide