Șoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile din centrul Bucureștiului

Autor: ProMotor 06 iul. 2022 Știri auto

Primăria Capitalei va marca în următoarele luni toate locurile de parcare din centrul orașului. Astfel, nu se va mai putea parca gratuit în această zonă. Informațiile au apărut într-un interviu cu viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, publicat pe HotNews.ro.

Totodată, serviciul va fi digitalizat, în această toamnă se vor pune parcometre și bariere automate, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancționați, a mai explicat Bujduveanu.

Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul.

Consiliul General a aprobat bugetul de investiții al Companiei Municipale de Parking București

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul General a aprobat bugetul de investiții al Companiei Municipale de Parking București.

Planul de investiții pentru serviciul de parking înseamnă creșterea numărului de locuri de parcare în zona centrală, de la aproximativ 13.000, câte sunt în prezent, la aproximativ 30.000 de locuri de parcare.

Planul include digitalizarea sistemului de plată pentru ocuparea locului de parcare și eliberarea trotuarelor de mașini și protejarea traficului pietonal, în zona centrală.

Acces în parcările publice se va face fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video.

”Lucrările de investiții încep chiar din iulie. Se vor monta bariere în unele parcări publice, camere de luat vederi, se fac investiții pentru digitalizarea sistemului de plată și vor fi create noi locuri de parcare. Tot din iulie, parchezi doar dacă plătești! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile și relații, fără ecusoane, fără ”atenții” pentru personalul care monitorizează parcarea”, scrie Stelian Bujduveanu pe pagina sa de Facebook.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stelian Bujduveanu - Facebook



Comentarii
Inchide