O șoferiță a provocat un accident după ce s-a urcat beată la volan. Ea avea o alcoolemie record

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2020 Știri auto
O șoferiță a provocat un accident după ce s-a urcat beată la volan. Ea avea o alcoolemie record

O șoferiță de 45 de ani este cercetată pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce a acroşat un autovehicul care circula regulamentar cu maşina pe care o conducea, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice.

Miercuri, 23 septembrie, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui incident rutier, pe strada Basarabiei, din municipiul Galaţi.

„La faţa locului, poliţiştii au stabilit că o femeie, de 45 de ani, din municipiul Galaţi, a condus autoturismul pe strada mai sus menţionată şi, în dreptul intersecţiei cu strada Grădina Veche, ar fi efectuat viraj la stânga pentru a pătrunde pe aceasta din urmă, fără să se asigure, intrând în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, din sens opus”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi pentru Adevarul.ro.

Șoferița avea 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, dar, la testarea alcoolscopică, femeia aflată la volan, a prezentat valoarea de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au condus-o la spital, în vederea prelevării de mostre biologice şi a stabilirii alcoolemiei, deschizând pe numele acesteia un dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Care este limita de alcoolemie pentru contravenţie şi când devine infracţiune

Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine o problemă penală.

Sancțiunile pentru cei care consuma alcool și se urcă la volan

O alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide