Sondaj INSCOP: Traficul rutier este cea mai mare problemă a Bucureștiului

Autor: George Cristea 03 iul. 2020 Știri auto

Un sondaj INSCOP comandat de PNL arată că traficul rutier este cea mai mare problemă a Bucureștiului. Aceasta este, de altfel, și problema pe care cei care au răspuns la sondaj o vor rezolvată cât mai rapid.

Intră în Galeria FOTO

De altfel, mașina personală pare să reprezinte centrul universului pentru bucureșteni, toate celelalte probleme identificate având în parte legătură cu aceasta.  Potrivit sondajului realizat de INSCOP, pe primele două locuri în topul problemelor care afectează bucureștenii se află aglomerația din trafic (49,9% dintre participanți au indicat acest lucru) și poluarea (39,9%). Pe locurile 6 și 7 s-au situat alte două probleme care-i afectează pe șoferi – lipsa parcărilor (25%) și drumurile proaste (24,8%).

Sondaj INSCOP Traficul rutier

Sondaj INSCOP: Traficul rutier și infrastructura trebuie îmbunătățite cu prioritate

Deloc întâmplător, după identificarea problemelor, cele mai arzătoare dintre acestea, care trebuie rezolvate cât mai rapid, sunt tot traficul rutier și infrastructura rutieră (48,1% dintre cei chestionați dorind rezolvarea cu prioritate a acestor probleme). Pe locul 3 a fost indicată reducerea poluării (34,5%), iar pe 7, crearea de noi parcări (20,6%). Este interesant că cei care doresc rezolvarea cu prioritate a unor anumite probleme sunt ceva mai puțini decât cei care au indicat că sunt deranjați de aceste probleme.

Nu este de mirare că bucureștenii sunt preocupați în mod deosebit de traficul rutier. Pentru mulți ani la rând, Bucureștiul se află în topul celor mai aglomerate orașe din Europa (locul 3), dar și din lume, ocupând locul 11.

În cadrul aceluiași sondaj, 56,1 dintre cei care au răspuns întrebărilor din chestionar au indicat că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție greșită. Pe de altă parte, un procent important – 40,3% – cred ca Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție bună.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Național Liberal, iar datele au fost culese în perioada 20 – 26 iunie 2020. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide