Sony și Honda se pregătesc de lansarea primului concept electric

Autor: Adrian Somai 22 dec. 2022 Știri auto

Sony și Honda se pregătesc de lansarea primului lor concept electric, un teaser publicat recent de cele două companii lăsând să se înțeleagă că evenimentul de prezentare este programat la Las Vegas, în cadrul CES 2023. Asta înseamnă că nu ne mai despart decât două săptămâni până la momentul în care vom face cunoștință cu acest concept semnat de Sony Honda Mobility, joint venture-ul creat de cele două companii.

Potrivit Carscoops, Consumer Electronic Show 2023 își va deschide porțile în data de 5 ianuarie, însă producătorii auto care și-au confirmat prezența la eveniment se pregătesc deja intens pentru lansările ce urmează. Este și cazul celor de la Sony Honda Mobility, cele două companii dând de înțeles prin intermediul unei imagini teaser publicate în această săptămână că urmează prezentarea primului lor concept electric. Evenimentul este programat pentru data de 4 ianuarie.

În urmă cu ceva vreme, oficialii joint venture-ului format de cele două companii au anunțat că obiectivul este acela ca primul model cu propulsie electrică din gamă să intre în producție în anul 2026. Astfel pre-comenzile ar fi putut fi deschise încă din prima parte a anului 2025.

Sistem de condus autonom de nivel 3

Prea multe informații despre surprizele pe care cele două companii le-au pregătit nu sunt cunoscute încă. Totuși, Sony și Honda și-au luat angajamentul că mașina pe care o pregătesc va integra tehnologie de ultimă generație. De asemenea, mai știm că acest concept electric va fi echipat printre altele și cu un sistem de condus autonom de nivel 3. Totuși, acesta nu va putea fi utilizat decât în anumite condiții.

Mai multe detalii despre ceea ce au pregătit specialiștii din cadrul celor două companii vom afla însă peste aproape două săptămâni, atunci când noul concept electric va fi prezentat oficial la Las Vegas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sony Honda Mobility


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide