Şoseaua din România aflată în topul celor mai bune din Europa | VIDEO

Autor: Gandul.info 13 iun. 2016 Știri auto
Şoseaua din România aflată în topul celor mai bune din Europa | VIDEO

 


Transfăgărăşanul este considerat unul dintre cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa, conform unui top realizat de Ford, notează Carmew.com, citat de Gandul.info.

Un top alcătuit de Ford prezintă „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”. Renumitul jurnalist auto Steve Sutcliffe a mers prin România, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania  pentru a găsi cele mai spectaculoase rute.

Transfăgărăşanul se află şi el în top, având o lungime de 330 kilometri, peste 100 de curbe periculoase şi oferind unele dintre cele mai grozave privelişti din Europa.

Rutele au fost clasificate în funcţie de factorul „senzaţie”, suprafaţa drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj şi, nu în ultimul rând, mâncarea şi băutura specifice la nivel local.
Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee.

„Nu a fost o simplă căutare a celor mai bune drumuri. Au contat calitatea suprafeţei drumului, capacitatea de a oferi senzaţii tari, accesibilitatea, ospitalitatea, decorul, dar şi mâncare şi băutură „, a spus Sutcliffe.

„În anumite privinţe, ar fi frumos să păstrăm aceste informaţii doar pentru noi. Dar când drumurile sunt atât de bune informaţia trebuie împărtăşită „, a adăugat el.

Inginerii companiei de automobile conduc periodic pe cele mai bune drumuri de pe continent pentru a testa diverse modele în medii sau locaţii inedite, notează Carnmew.com.

Celelalte cinci drumuri evidenţiate în videoclipuri sunt:

  • Blakey Ridge –  Marea Britanie
  • C462 – Catolonia – Spania
  • D526 şi D926 – Alpii francezi
  • B500 – Autostrada Pădurea Neagră din Germania
  • MA10 „Mountain Road” – Mallorca

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide