SsangYong Korando e-Motion sosește la început de 2022

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

Korando e-Motion, primul model electric din portofoliul SsangYong, va fi lansat pe piața europeană în debutul anului 2022. Producția SUV-ului coreean a debutat în vară, însă lansarea a fost amânată din cauza crizei globale de semiconductori.

Noul Korando e-Motion va împărtăși elemente estetice cu versiunea convențională a lui Korando. Diferența o fac accentele de design specifice vehiculelor electrice, precum grila frontală fără fante de aerisire și dungile albastre din interiorul farurilor.

Din punct de vedere tehnic, noul SsangYong Korando e-Motion este propulsat de un singur motor electric de 190 CP, care este amplasat pe puntea față. Acesta este conectat la o baterie de 61,5 kWh, care oferă o autonomie de 322 de kilometri în ciclu de testare WLTP.

Această valoare este mult mai mică decât cele ale modelelor Kia e-Niro și Hyundai Kona Electric, care pot rula până la 480 de kilometri cu o singură încărcare.

Oficialii SsangYong nu au dezvăluit capacitatea de încărcare, însă repriza 0-80% se realizează în 33 de minute la supercharger-ul CCS.

SsangYong mai pregătește un SUV electric

SsangYong a confirmat, de asemenea, că dezvoltă un al doilea model electric. Este vorba despre un SUV compact cu numele de cod J100. Coreenii intenționează să-l lanseze spre sfârșitul anului viitor.

Până acum, cei de la SsangYong au prezentat doar schițe cu viitorul SUV electric de dimensiuni medii. Din aceste desene se observă că, din punct de vedere estetic, acesta va avea un look mai robust decât Korando, specific vehiculelor off-road.

Sursa: DrivingElectric

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ssangyong


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide