SsangYong va lansa primul SUV electric în 2021

Autor: ProMotor 31 oct. 2019 Știri auto
SsangYong va lansa primul SUV electric în 2021

SsangYong anunță un plan de aderare la segmentul SUV-urilor electrice.

Compania sud-coreeană SsangYong și-a anunțat planul de electrificare a vehiculelor sale, inclusiv dezvoltarea unei platforme proprii pentru mașini electrice.

Oficialii SsangYong au declarat pentru Auto Express că pregătesc pentru viitor trei sau patru noi modele din segmentele C și D.

Proiectată exclusiv pentru vehiculele electrice, noua platformă ar trebui să ofere avantaje în ceea ce privește adaptarea arhitecturii existente pentru tehnologia bateriilor. În principiu, este similară cu „rețeta” pe care Volkswagen a parcurs-o cu platforma MEB folosită pentru modelele sale electrice din familia ID.

SsangYong se bazează pe cunoștințele dobândite de compania-mamă Mahindra. Firma indiană are experiență în domenioul vehiculelor electrice, inclusiv în competiții de Formula E. Bateriile vor fi furnizate de firma LG Chem.

Primul vehicul electric al mărcii va fi o versiune electrică a Korando (care folosește aceeași platformă a modelelor sale existente pe benzină și diesel), acesta urmând să fie pus în vânzare în primul trimestru al anului 2021.

Un alt model care urmează să primească o versiune electrică este Tivoli.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide