SSC Tuatara – Cum arată mașina de 1.750 de cai putere?

Autor: ProMotor 09 feb. 2020 Știri auto

De mai bine de un deceniu a avut nevoie SSC să transforme conceptul Tuatura în versiune de serie. Compania americană a ridicat prelata de pe mașina cu 1.750 de cai putere la Salonul Auto de la Philadelphia.

Galerie foto

Tuatura are un coeficient aerodinamic de 0.279, are o caroserie din fibră de carbon și un șasiu tip monococ. La bord pot lua loc șoferul și un pasager. Între ei se află o consolă centrală înaltă, iar șoferul primește un volan cu părțile superioară și inferioară aplatizate. Șoferul poate reduce garda la sol a mașinii comutând în modurile Sport sau Track, în timp ce modul Front Lift o ridică de la sol cu încă 40 de milimetri, ca să poată trece mai ușor peste diverse obstacole.

Creatorii americani spun că în mașină au loc lejer chiar și persoane cu o înălțime de 1,95 metri care poartă o cască de protecție.

Designerul Jason Castriota a desenat mașina. Acesta are în palmares și alte modele impresionante, cum ar fi Ferrari 599 sau Maserati GranTurismo.

Sub capota modelului se află un motor V8 twin-turbo de 5,9 litri, care dezvoltă 1.750 de cai putere atunci când e alimentat cu benzină E85 sau 1.350 de putere cu benzină cu cifră octanică 91.

Reprezentanții producătorului american sunt convinși că SSC Tuatura poate depăși viteza de 483 km/h. La această oră, recordul de viteză este deținut de un prototip Bugatti Chiron, care a atins 490 km/h.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide