Stai acasă? 5 probleme care pot să apară la mașină dacă nu mergi cu ea

Autor: ProMotor 27 mart. 2020 Știri auto
Stai acasă? 5 probleme care pot să apară la mașină dacă nu mergi cu ea

Stăm acasă și mașinile noastre zac abandonate în parcare. Înainte ne plângeam că le distrugem în blocaje, acum ne temem de ce li se poate întâmpla dacă stau prea mult pe loc. Iată 5 defecțiuni care pot să apară la mașină dacă nu mergi cu ea.

Se evaporă freonul din instalația de aer condiționat

Dacă sistemul de aer condiționat nu este pornit pentru o perioadă îndelungată, garniturile se pot crăpa. Prin fisurile create, freonul se poate scurge din instalație. Se rezolvă rapid cu o vizită la service pentru încărcarea freonului, iar fisurile se pot identifica prin folosirea unei substanțe de contrast.

Se descarcă bateria

Dacă bateria nu este alimentată în parametri normali, aceasta nu se va încărca suficient, nu va mai putea alimenta toți consumatorii mașinii și nu va permite pornirea motorului. Pentru perioada în care îți vei relua ritmul obișnuit, ți-ar fi de folos să ai la îndemână un redresor sau un set de cabluri pentru a primi curent de la o altă mașină.

Anvelopele se deformează

Lăsând mașina pentru o lungă perioadă de timp în aceeași poziție, anvelopele vor ajunge să se deterioreze. Presiunea în cauciucuri scade progresiv, iar partea inferioară se poate aplatiza. Din acest motiv vedem des mașini abandonate “pe pană”.

Injectoarele se deteriorează

Pentru că nu sunt lubrifiate, injectoarele se pot deteriora. Apar pe ele depuneri de particule de praf și alte reziduuri, care pot bloca, atunci când pleci din nou la drum cu mașina, traseul carburantului. Poți evita acest lucru dacă, din când în când, repornești motorul și parcurgi câțiva kilometric pentru ca injectoarele să fie curățate.

Discurile de frână ruginesc

Discurile de frână ruginesc dacă mașina stă prea mult timp pe loc, favorizând riscul apariției sudurii de plăcuțe, al ovalizării sau, și mai grav, al crăpăturilor. Dacă mașina circulă, discurile se curăță, iar suprafața lor se uniformează, reducând aceste riscuri.

 

Fiți alături de noi și pe Instagram!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide