S-a dat startul producției lui Audi Q4 e-tron. Modelul va avea premiera mondială în luna aprilie

Autor: Marius Vișan 29 mart. 2021 Știri auto

Audi Q4 e-tron a fost lansat în producție în Zwickau. Modelul 100% electric este primul SUV electric Audi și va fi produs în Germania. Q4 e-tron este construit pe baza platformei modulare electrice MEB create de Grupul Volkswagen.

La unitatea de producție din Zwickau unde sunt fabricate modele ale mai multor mărci ale Grupului Volkswagen. Audi Q4 e-tron va ieși de pe aceeași linie de producție împreună cu Volkswagen ID.4. Pe viitor, pe această linie se va fabrica încă un model Volkswagen.

A început producția primului SUV electric Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron va fi prezentat în premieră mondială la mijlocul lunii aprilie și va fi lansat pe piețele europene în vara acestui an.

Până în 2025, Audi planifică să lanseze peste 20 de modele complet electrice și să își extindă și mai mult gama de modele hibride plug-in. Cele două fabrici Audi principale din Ingolstadt și Neckarsulm vor produce la rândul lor autoturisme 100% electrice.

Astfel, începând cu 2022, de pe linia de asamblare din Ingolstadt va ieși primul model electric construit pe baza platformei electrice premium (PPE), un proiect realizat în colaborare cu Porsche.

Ofensiva electrică a mărcii Audi capătă și mai mult avânt

Producția Q4 e-tron va avea amprentă neutră de carbon încă de la început. Fabrica din Zwickau își acoperă întregul necesar de energie folosind resurse regenerabile și dispune de o centrală combinată de energie și încălzire ce este extrem de eficient.

Audi lucrează, de asemenea, la reducerea la minimum a emisiilor de CO₂ în întregul lanț valoric. Astfel, când Audi Q4 e-tron ajunge la finele ciclului său de viață, bateria sa va fi folosită pentru proiecte de tip second-life usage sau va fi reciclată, pentru a reutiliza materiile prime.

Zwickau și marca Audi au o tradiție comună îndelungată: aici au fost înființate în 1909 fabricile de automobile Audi. Fabrica Volkswagen a fost convertită într-o fabrică dedicată exclusiv automobilelor electrice.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide