Statul român vinde un Aston Martin V8 Vantage la licitație. Este o bijuterie pe roți, dar ascunde un secret

Autor: Elena Luchian 29 iun. 2021 Știri auto

Statul român vinde un Aston Martin V8 Vantage la licitație. Este o adevărată bijuterie pe roți. Modelul de culoare albă are interior din piele roșie și doar 30.000 de kilometri la bord. Prețul pare incredibil de mic. Dar mașina ascunde un secret.

GALERIE FOTO

Este un Aston Martin V8 Vantage din 2010, care a parcurs doar 30.372 de kilometri. Așa cum indică denumirea, mașina are motor V8 de 4,7 litri, care dezvoltă 420 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie automată, care expediază resursele către puntea spate.

Mașina este scoasă la licitație de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Prețul de pornire a fost de 121.800 de lei, echivalentul a aproximativ 25.000 de euro. La această sumă nu se aplică TVA. Proprietarul căruia i-a fost confiscat autoturismul nu poate licita nici în mod direct, nici prin intermediari.

Doar două oferte s-au înregistrat până la această oră. Niciuna dintre ele nu depășește propunerea făcută de ANABI.

Acest Aston Martin V8 Vantage pare prea ieftin la licitație. Dar care este motivul?

Pe site-urile de profil, un V8 Vantage se vinde cu prețuri începând de la 50.000 de euro, adică dublu față de ceea ce propune statul român. Dar există un motiv pentru care modelul este atât de ieftin. Iar acesta se poate observa abia în cea de-a doua fotografie din galeria publicată pe site-ul ANABI.

Mașina a fost implicată într-un accident, iar aripa dreapta față a fost complet distrusă. Modelului îi lipsesc un far și o bucată din bara de protecție. Anunțul menționează că roata dreapta față și articulațiile, dar și grila radiatorului sunt avariate.

Apare o neconcordanță în istoricul acestui Aston Martin. A fost înregistrat cu 29.262 de kilometri în data de 12 ianuarie 2017. Dar pe 16 aprilie 2019 avea 28.500 de euro. Pentru că diferența nu este una semnificativă, este vorba, cel mai probabil, despre o eroare survenită la introducerea cifrelor în baza de date a Registrului Auto Român.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide