STB angajează șoferi de autobuz. Ce salarii primesc șoferii STB

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2022 Știri auto
STB angajează șoferi de autobuz. Ce salarii primesc șoferii STB

Societatea de Transport București a postat pe site-ul propriu condițiile de angajare pentru șoferi de autobuze. Anunțul a fost făcut de directorul general Adrian Criț în condițiile în care greva de la STB a ajuns în a cincea zi.

Directorul STB a declarat luni că societatea pe care o conduce a dat anunț pentru angajarea de șoferi. Doar aproximativ o cincime dintre mijloacele STB au ieșit pe trasee luni, cel mai ridicat procent de prezență fiind la vatmani, fiind în circulație circa două treimi dintre tramvaie.

Pe site-ul STB sunt prezentate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să devină șoferi de autobuz pentru transportul public din Capitală.

Acte necesare pentru selectarea în meseria de șofer de autobuz

-Cerere angajare conform anexă;

-Act de identitate original şi copie;

-Permis de conducere categoria D;

-Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;

-CV europass;

-Studii medii: minim 10 clase;

-Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente este de minimum 3 ani.

CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun la adresa de email: [email protected]. Totodată, acestea pot fi depuse în format fizic la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi

Candidații acceptați vor trece la următoarea a interviului după ce vor prezenta actele necesare în vederea angajării, respectiv:

-Adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
-Cazier judiciar fără înscrisuri;
-Cazier auto.

CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime prezentate, vor fi clasate. Cererile şi/sau CV-urile care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.

Ce salarii au șoferii STB?

Liderul sindicatului reprezentantiv al STB, Vasile Petrariu, a declarat, joi (20 ianuarie), că un șofer de autobuz nu încasează mai mult de 3.500 de lei în mână, lunar. Surse STB spun însă că există și salarii nete care depășesc 5.000 de lei (cu sporuri), informează Gandul.ro.

„Am auzit și eu de la colegi că acest domn director general, aşa cum a făcut şi în 2010, a spus că salariile sunt foarte mari la STB. Salariul unui conducător de vehicule este în jur de 4.200 de lei. În condiţiile în care el lucrează sâmbetele, duminicile, sărbători legale, ore suplimentare, el nu ia mai mult de 3.000 – 3.500 de lei net.

Asta înseamnă, cu 40%, în jur de 5.000-6.000 de lei brut. Dacă ăsta este un salariu foarte mare, în condiţiile în care omul ăla nu are liber, se scoală la 3.00 dimineaţa şi ajunge acasă la 3-4, după amiază, atunci înseamnă că aşa o fi”, a declarat, joi, Vasile Petrariu.

Sursă: Hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide