STB va distribui călătorilor măști sanitare pentru prevenirea gripei

Autor: Promotor 27 ian. 2020 Știri auto
STB va distribui călătorilor măști sanitare pentru prevenirea gripei

STB va distribui călătorilor măști sanitare pentru prevenirea gripei. Compania municipală de transport a a Capitalei intenţionează să achiziţioneze şi să distribuie călătorilor măşti sanitare, astfel încât să fie prevenite îmbolnăvirile de gripă. Măsura a fost anunțată de directorul STB, Andrei Creci. Tot pentru prevenire, STB va dezinfecta 1.600 de autobuze, troleibuze şi tramvaie.

„Ca şi anul trecut, Societatea de Transport Bucureşti va achiziţiona servicii de dezinsecţie şi dezinfectare a mijloacelor de transport în comun. Tot parcul circulant, adică circa 1.600 de autobuze, tramvaie şi troleibuze, vor fi dezinfectate, ca şi anul trecut. Această activitate va avea loc în intervalul de retragere la depou şi autobaze, adică între orele 22.00 şi ora 1.00, de către o companie specializată”, a declarat Andrei Creci, directorul Societăţii de Transport Bucureşti (STB, fost RATB).

Pentru dezinfectare va fi folosită, la fel ca şi anul trecut, Cloramina, care va fi aplicată pe barele de susţinere, pe geamuri, pe scaune şi pe mânerele scaunelor.

„Ca element de noutate, anul acesta, STB intenţionează să achiziţioneze şi să distribuie către toţi călătorii care vor dori acest lucru, măşti sanitare, pentru ca să fie prevenită şi mai mult apariţia unor noi focare de infecţie în mijloacele de transport în comun, unde se ştie, oamenii stau mai mult sau mai puţin înghesuiţi”, mai precizează Creci.

Anul acesta sunt raportate 939 cazuri de gripă în Capitală, numărul fiind mai mare decât în sezonul trecut. Eficiența măștilor în prevenirea gripei este contestată de specialiști. Aceștia recomandă, în cazul în care sunt folosite, schimbarea cât mai deasă a măștilor, pentru că acestea au tendința de a acumula microbi pe măsură ce se umezesc de la respirație.

Pentru o eficiență maximă se recomandă purtarea mănușilor în mijloacele de transport în comun. De asemenea, trebuie evitată pe cât posibil atingerea feței cu degetele, și în special a zonei ochilor, gurii și nasului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide