Subaru a lansat SUV-ul Solterra, primul model electric al companiei

Autor: Daniel Samoilă 14 nov. 2021 Știri auto

Constructorul japonez Subaru și-a lansat săptămâna aceasta primul model electric – SUV-ul Solterra. Această mașină a fost dezvoltată în ultimii doi ani alături de Toyota, care este cel mai mare acționar al său.

Subaru a construit un model electric pentru că cererea pentru aceste mașini este în creștere. Subaru Solterra are componente asemănătoare cu Toyota bZ4x, un SUV electric lansat în urmă cu două săptămâni.

Subaru Solterra va putea fi comercializat începând cu a doua jumătate a anului 2022 și va fi un rival pentru Ford Mustang Mach-E.

Subaru și-a prezentat primul model electric: Solterra

Solterra are un acumulator de 71,4 kWh și vine în două versiuni: una cu tracțiune pe față și care are o autonomie de 530 km, în timp ce versiunea cu tracţiune integrală poate parcurge 460 km cu o singură încărcare, scrie autocar.co.uk.

De asemenea, Subaru Solterra poate dezvolta 201 cai putere. Mașina are în dotare și o setare X-Mode AWD, despre care Subaru spune că a fost proiectată special pentru momentele în care mașina parcurge drumuri accidentate.

Modelul cu tracțiune față vine cu roți de 18 inchi ca standard, în timp ce varianta cu tracțiune integrală poate fi echipată cu aliaje de 18 sau 20 de inci.

Subaru mai anunță că o reîncărcare a bateriei la 80% ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute, la fel cum se întâmplă și la Toyota bZ4x.

Acest nou SUV electric face parte din strategia pe termen lung a brandului Subaru. Producătorul japonez ar vrea ca până în 2030 vehiculele electrice să reprezinte 40% din vânzările sale globale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autocar.co.uk



Comentarii
Inchide