Subaru Crosstrek – SUV-ul japonez care știe să le facă pe toate

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iun. 2024 Știri auto

Subaru are planuri mari și își dorește să câștige mai multă cotă de piață în Europa. Noul Crosstrek este unul dintre cele mai importante modele pentru această viziune a brandului japonez.

Subaru ne-a obișnuit deja cu modelele sale orientate către o viață mai activă, aventurieră chiar. Crosstrek respectă întocmai formula deja cunoscută a producătorului japonez, dar o împachetează într-un format mai compact, potrivit unei familii tinere, care vrea o mașină capabilă să meargă și pe drumuri accidentate.

Subaru Crosstrek este un crossover de clasă compactă, cu un design robust, echipat în standard cu tracțiune integrală, fiind succesorul lui XV. Practic, avem de-a face cu cea de-a treia generație XV, a cărui nume a fost schimbat cu această ocazie.

Crosstrek măsoară 4.495 mm în lungime, 1.800 mm lățime, 1.600 mm înălțime și are un ampatament lung de 2.670 mm. Nu este la fel de mare precum Honda CR-V sau Toyota RAV4, fiind mai mult un hatchback înălțat, fiind un model destul de capabil în teren accidentat și pe suprafețe alunecoase grație sistemului de tracțiune integrală simetrică.

Cât costă Subaru Crosstrek în România?

În România, Subaru Crosstrek este disponibil în trei niveluri de echipare și o singură transmisie.

Fiind un Subaru, Crosstrek folosește un motor boxer de 2,0 litri, cu tehnologie hibrid. Este o motorizare mild-hybrid, dar are un motor electric suficient de puternic pentru a mișca mașina la viteze mici pe distanțe scurte.

La bază acestui sistem hibrid se află motorul de 2,0 litri pe benzină, natural aspirat, care dezvoltă 136 CP și 182 Nm. Acesta este combinat cu un motor electric de 16,7 CP și 66 Nm, toată puterea fiind transmisă celor patru roți prin intermediul unei transmisii automate de tip CVT. De altfel, aceasta este singura opțiune de transmisie disponibilă. Subaru declară că mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 10,8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 198 km/h.

Nu în ultimul rând, interiorul oferă un mix de design tradițional japonez, cu comenzi ușor de utilizat și ceasuri foarte lizibile cărora li se adaugă un ecran central de 11,6 inch. De asemenea, mașina dispune de multe sisteme de siguranță și asistență la condus.

După cum spuneam, trei niveluri de echipare sunt disponibile pentru Crosstrek în România: Style, Style Xtra și Premium. Prețurile pornesc de la 37.200 de euro, cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide