Succesorul complet electric al SUV-ului XC90 va fi prezentat în ultima parte a acestui an

Autor: Adrian Somai 12 sept. 2022 Știri auto

Conducerea Volvo a confirmat la începutul acestei săptămâni că succesorul popularului SUV XC90 va fi lansat în ultima parte a acestui an, spre bucuria fanilor mărcii suedeze.

Volvo își pune mari speranțe în noul model complet electric ce va intra cât de curând în portofoliul său, acesta fiind numele care ar putea contribui decisiv la îndeplinirea obiectivului constructorului nordic în legătură cu vânzările pe acest segment. Mai exact, cei de la Volvo își propun că începând cu anul 2025 să vândă cel puțin 600.000 de unități complet electrice în fiecare an.

Importanța acestui model este confirmată chiar de directorul general al celor de la Volvo, Jim Rowan declarând recent că lansarea succesorului lui XC90 reprezintă “un moment extrem de interesant pentru Volvo”. Totodată, Rowan se referă la acest model ca la o “piatră de temelie către viitor”.

Toate acestea sunt confirmate și de unul dintre purtătorii de cuvânt din cadrul Volvo, care a ținut să adauge faptul că lansarea acestui nou model va marca startul unei noi ere pentru Volvo. Mai mult, acesta a mai evidențiat faptul că prin lansarea acestui noi mașini, Volvo mai face un pas important la capitolul siguranță auto.

Volvo renunță la numele tradiționale pentru acest model

Potrivit zvonurilor apărute până în momentul de față, succesorul complet electric al SUV-ului XC90 ar urma să se numească Embla. Dacă se va dovedi a fi adevărat, viitorul SUV electric ar fi primul model Volvo care renunță la numele tradițional alfanumeric cu care am fost obișnuiți de-a lungul anilor.

Informațiile cu privire la numele modelului nu au fost încă confirmate, însă știm deja că reprezentanții producătorului suedez au depus documentele pentru înregistrarea numelui “Embla” în luna octombrie a anului trecut. Mai mult decât atât, CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, a spus recent în cadrul unui interviu că numele viitorului SUV electric “va începe cu o vocală”.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide