Suntem salvaţi: Bosch crede că maşinile autonome nu se vor conduce singure tot timpul. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 27 apr. 2015 Știri auto
Suntem salvaţi: Bosch crede că maşinile autonome nu se vor conduce singure tot timpul. VIDEO

Americanii de la Google i-au speriat pe toţi şoferii pasionaţi atunci când au prezentat conceptul lor de maşină autonomă care nu avea volan. Ideea era că dacă maşina se conduce singură, de ce ar mai avea nevoie de aşa ceva? Iar replicile au fost pe măsură, multă lume spunând atunci că în următorii ani vom uita să conducem.

Dar iată că Bosch vine acum să ne spună o poveste puţin diferită, în sensul că da, automobilele autonome vor fi în stare să se conducă singure, dar vom avea posibilitatea, ca şoferi, să preluăm controlul oricând avem chef.

În videoclipul de mai jos, cei de la Bosch ne prezintă ideile lor despre maşinile care se conduc singure şi, sinceri să fim, sună bine de tot: odată ce intri pe autostradă (unde e plictisitor, să fim realişti), vehiculul preia controlul (dar numai dacă vrei tu) şi te duce până în punctul în care ştie că poate să se conducă singură. Apoi îţi cere intri din nou în postura de şofer ca să ajungi la destinaţie pe drumuri mai mici. Dacă nu faci asta (pentru că dormi, de exemplu), maşina o să caute cel mai apropiat punct sigur în care să oprească şi va parca.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide