Supraacciza va fi eliminată. Cât va costa un litru de carburant în 2020?

Autor: ProMotor 05 dec. 2019 Știri auto
Supraacciza va fi eliminată. Cât va costa un litru de carburant în 2020?

Supraacciza la carburanți va fi eliminată de la 1 ianuarie, ceea ce ar putea modifica semnificativ prețurile la carburanți în 2020. Parlamentul României a votat eliminarea acesteia.

Supracciza la carburanți, în valoare de 0,32 lei pe litru, dispare de la 1 ianuarie. Proiectul inițiat de PNL privind eliminarea supraaccizei la carburanți, a fost adoptat în Camera Deputaților cu 280 de voturi pentru, un vot contra și o abținere. Măsura ar trebui să determine o scădere a prețurilor benzinei și motorinei, fapt contestat de PSD, care vehiculează în schimb, ideea unei găuri în bugetul de stat de trei miliarde de lei.

Deputatul PNL Robert Sighiartău apreciază însă, că litrul de carburant va avea un preț cu 0,38 de lei mai mic: “Pentru un cetățean, asta înseamnă așa: la un plin de motorină, va plăti cu 25 de lei mai puțin. Impactul s-ar putea să fie mai mare, dar asta vom vedea după 1 ianuarie 2020.”

“Supraacciza trebuie desființată, a fost o mare prostie”, spunea săptămâna trecută noul premier Ludovic Orban despre taxa introdusă în mandatul lui Victor Ponta.

5,7 miliarde de lei a încasat statul român din septembrie, atunci când a introdus taxa și până acum. În România, supraacciza s-a aplicat la prețul carburanților și în perioada 2014-2016, atunci aceasta având o valoare de 0,07 euro pe litru și producând încasări totale cotate la 8,46 de miliarde de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide