Surpriza germană: va deveni Audi Q8 realitate?

Autor: Oraan Mărculescu 18 feb. 2014 Știri auto

Cel mai târziu în 2015 urmează să vedem noua generaţie a SUV-ului Audi Q7. Dar iată că britanicii de la Autocar deja vorbesc despre un indicativ superior: Audi Q8. Care va fi bazat pe viitorul Q7, dar va fi diferit. Foarte diferit.

Se pare că germanii de la Audi vor să împacheteze tehnologia propulsiei electrice e-Tron într-un automobil cât mai mare şi mai luxos. Aşa încât viitorul Audi Q8 se anunţă ca primul SUV electric de lux de pe piaţă.

Nu, Audi, de fapt Q8 nu va fi primul SUV electric de pe piaţă… Tesla Model X e pionierul

Practic, Audi Q8 se doreşte un răspuns dat iminentului Tesla Model X, cel de-al treilea model din gama producătorului american şi prima maşină Tesla care va beneficia de tracţiune pe toate cele patru roţi (propulsia rămânând, evident, strict electrică).

Noul Audi Q8 se pare că nu va apărea pe piaţă mai devreme de 2017, urmând a fi versiunea mai sportivă a noului Q7 – un fel de corespondenţă a cuplului A5 Sportback şi A4.

Într-adevăr, un SUV electric parcă sună mai bine decât un supercar electric. Din punct de vedere al vânzărilor, nu?

Varianta electrică este de aşteptat să vină cu o putere maximă de peste 300 CP, în timp ce obiectivul pentru autonomia maximă teoretică este foarte ambiţios: 370 de mile (circa 600 km). Totuşi, Audi Q8 va fi oferit şi cu motorizări convenţionale,  pe benzină şi diesel, fiind aşteptată şi o versiune hibridă, dar chiar şi una sportivă, SQ8.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide