Surpriza Google Maps: Un iepure, surprins în zbor pe Street View

Autor: George Cristea 12 aug. 2020 Știri auto

O imagine surpriză extrasă din Google Maps s-a viralizat zilele acestea. Este vorba de un iepure, surprins în zbor peste o șosea din Polonia de mașina Google responsabilă pentru înregistrarea imaginilor Street View.

Intră în Galeria FOTO

Google Maps este folosită de mulți șoferi pentru navigație, dar și pentru orientare. Funcția Street View este una extrem de spectaculoasă, deoarece oferă fotografii reale ale zonelor marcate pe hartă. Pentru maparea Street View, mașinile Google străbat șoselele și străzile periodic, înregistrând imagini tridimensionale pe întreg globul. Uneori, aceste mașini surprind situații hilare, așa cum este și cazul acestui iepure, care pare că zboară peste o șosea din Polonia.

Ce caută un iepure pe Google Street View?

Fotografiile sunt încă live, așa că, dacă vreți să admirați urecheatul din toate unghiurile, este suficient să intrați pe Google Maps și să accesați Biała Droga, Olszowice, Polonia în modul Street View. Nu știm dacă iepurele este în continuare contemporan cu celebritatea sa – în unele imagini pare să fi fost tăvălit de mașina Google, iar această opinie este împărtășită și de alți internauți care au văzut imaginile. Totuși, imaginile au și un detaliu bizar – iepurele se pregătește să sară din partea stângă a drumului, dar imaginile luate în sens invers par să-l arate pe iepure în zbor către locul din care tocmai decolase.

Imaginile au fost postate inițial pe Reddit de un utilizator care a notat „Specii unice – iepurele zburător – observate în Polonia”. Imediat s-au iscat discuții aprinse despre specia exactă a zburătoarei cu blană – limba engleză, ca și alte limbi europene, face distincție între hare (iepure de câmp) și rabbit (iepure de vizuină, din care a derivat și iepurele de casă). Nefiind atât de preocupați de detalii, românii îi numesc simplu iepuri și bine fac, cu toate că aceste imagini s-ar putea să-i convingă pe cercetători să se aplece mai atent asupra studiului iepurilor, în general.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide