SUV-ul electric Audi E-tron va intra în producţie în cursul acestui an. Poate fi rezervat pentru 1200 de EURO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Productia primului model electric de la Audi, SUV-ul E-tron, va începe în cursul acestui an. Compania susţine că va folosi un proces de productie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

În urma anunţului potrivit căruia se primesc avansuri de 1.000 de lire (1,145 de EURO) pentru primul vehicul electric, Audi a declarat că fabrica din Bruxelles, unde va fi construită E-tron, a fost certificată drept neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Instalaţia foloseşte energie regenerabilă şi pretinde că întregul proces se va face fără deşeuri.

Cele mai optimiste previziuni spun că E-tron va fi pe şosele la începutul anului 2019, acesta urmând să stabilească noi repere pentru producătorii premium.

Audi nu a discutat încă despre preţuri sau despre vânzările aşteptate pentru E-tron, dar spune că a testat piaţa pentru un SUV electric în două ţări europene şi a raportat o cerere considerabilă.

„E-tron va fi un model care va schimba regulile jocului pentru Audi”, a spus seful de marketing Bram Schot. „Este primul nostru model electric şi va fi un model de volum.”

Producţia E-tron va fi lansată cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles din 30 august, acesta fiind primul din cele trei vehicule electrice pe care Audi le va lansa până în 2021.

Până în 2025, compania promite să aibă 20 de modele electrificate.

 Comentarii
Inchide