Top 8 SUV-uri de talie medie care merită cumpărate în 2021

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2021 Știri auto

Au trecut vremurile în care sedanurile sau break-urile erau alegerea de vis pentru familiști. Acum SUV-urile de dimensiuni medii sunt acum ”pe val” datorită unei poziții ridicate de conducere, a abundenței spațiului interior și a acelei imagini de mașină ”cool”.

Datorită popularității crescânde a SUV-urilor de dimensiuni medii, concurența este extrem de strânsă. Fiecare model nou lansat în ultimii doi ani are capacitatea reală de a atrage mulți clienți.

Care sunt avantajele unui SUV de talie medie?

-Gardă la sol mare, care le permite șoferilor să abordeze și drumuri mai dificile, în afara asfaltului sau, pentru că mulți dintre cei care își cumpără un SUV nu îl folosesc niciodată în off-road, le permite să treacă mai ușor peste bordurile din oraș;

-Vizibilitate. Poziția înaltă la volan asigură vizibilitate de jur-împrejur, uneori chiar pe deasupra acoperișurilor sedanurilor sau compactelor din trafic. Poate fi de mare ajutor în intersecții aglomerate și mai ales la manevrele de parcare. Evident, dacă nu ești înconjurat de alte SUV-uri.

-Siguranță. Structura robustă a SUV-urilor le asigură rezistență mai mare la impact. În cazul unui impact, vehiculul mai mare, cu suprafețe mai mari de deformare controlată, capabile să disperseze energia, ar fi avariat mai puțin.

-Abilități în off-road. Echipat cu sistem de tracțiune integrală, cu funcții specifice pentru off-road și cu protecții din plastic pe părțile laterale, SUV-urile, prin natura lor, reprezintă o invitație la distracție în afara asfaltului, o promisiune de aventură.

Top 8 SUV-uri de talie medie care merită cumpărate în 2021

Intră în GALERIA FOTO

Fiți siguri că fiecare model din lista de mai jos oferă spațiu, eficiență a consumului, tehnologie, caracter practic, performanță și confort în cantități diferite.

1.Hyundai Tucson

2.Skoda Enyaq iV

Noua Skoda Enyaq iV (30)

3.BMW X3

4. Nissan Qashqai

Noul Nissan Qashqai (21)

5.Ford Kuga

 

6.Skoda Karoq

7.Peugeot 3008

Noul Peugeot 3008 (26)

8. Toyota RAV4

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide