Suzuki Jimny împotriva lui Hummer H1, într-o cursă de drag. Cine câștigă?

Autor: George Cristea 23 iun. 2020 Știri auto

Într-o cursă tipică „Japonia vs SUA”, jurnaliștii de la CarWow au pus un Suzuki Jimny să concureze împotriva lui Hummer H1, într-o cursa de drag. Cine sprintează mai rapid?

Intră în galeria FOTO

Înainte de a vă învita să urmăriți videoclipul acestei curse nebunești nu strică să precizăm că cei doi concurenți sunt atât de diferiți pe cât de diferite sunt un Mercedes-AMG GT și o Dacia Sandero. Hummer H1 este una dintre cele mai monstruoase mașini de serie produse vreodată, fiind inspirată direct de vehiculele Humvee ale armatei americane. De cealaltă parte, Suzuki Jimny se dorește un offroader minimalist dar competent.

Sub capota lui Hummer H1 muncește din greu un motor diesel V8 de 6,5 litri, care dezvoltă 200 CP și un cuplu maxim de 583 Nm. Micul Jimny are la dispoziție un propulsor de jucărie – patru cilindri, 1,5 litri și 102 CP. Diferențele dintre cei doi gladiatori sunt puse într-o lumină nouă de informația că Hummer H1 este una dintre cele mai grele mașini produse vreodată, cu o masă de 3,6 tone. O adevărată jucărie, Jimny abia cântărește puțin peste o tonă.

Suzuki Jimny împotriva lui Hummer H1: Pe cine pariați?

Așadar, Hummer H1 este mai greu dar are un motor puternic, în timp ce Jimny este ușor, dar are un motoraș aspirat care nu promite performanțe sportive oricum l-ai lua. E greu de dat un verdict înainte de a vedea cursa , deși putem spune că rezultatul acesteia a fost decis în primele secunde.

Dar, da, oricât ar părea de neverosimil, micul Jimny prinde viteză și îl lasă în praf pe mărețul Hummer. Nici nu-i de mirare că americanii au renunțat să-l mai fabrice, uriașul SUV nu poate fi folosit drept altceva decât ca implant de penis pentru cei complexați.

Totuși, Hummer se descurcă ceva mai bine în testul de frânare. În ciuda masei uriașe, Hummer reușește să oprească cu câțiva centimetri mai devreme decât Jimny de la aceeași viteză de rulare. Și roicine vă poate confirma, pentru o mașină este mult mai important să se oprească decât să meargă repede.

Jimny nu este la prima ispravă de acest gen, după ce și-a demonstrat capabilitățile în fața Daciei Duster într-un test realizat de colegii de la Top Gear. În acest caz, a fost vorba de o întrecere în off-road, ceea ce demonstrează polivalența micului off-roader japonez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide