Suzuki spune că va construi mașini zburătoare în parteneriat cu SkyDrive

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iun. 2023 Știri auto

Suzuki spune că a încheiat un parteneriat cu compania SkyDrive pentru a dezvolta mașini zburătoare, care vor intra în producție în 2024.

Mai știți perioada în care oamenii se gândeau că transportul viitorului va fi reprezentat de mașini zburătoare? Pare că această idee nu este chiar atât de departe de adevăr. Producătorul auto japonez Suzuki a declarat că a ajuns la un acord cu compania SkyDrive pentru a produce „mașini zburătoare”, informează Reuters.

Companiile vor folosi o fabrică a Grupului Suzuki din centrul Japoniei pentru a produce avioane electrice cu decolare și aterizare verticală. Se pare că vor începe producția până în primăvara anului viitor, a spus Suzuki într-un comunicat.

SkyDrive va înființa o filială deținută în totalitate pentru a produce aeronava, iar Suzuki va ajuta la pregătirile pentru producție, inclusiv la asigurarea personalului bine pregătit, a spus producătorul auto.

Suzuki ar putea aduce mașini zburătoare în anii ce urmează

Cu sediul central în orașul Toyota din centrul Japoniei, SkyDrive are printre principalii acționari ai săi casa comercială Itochu Corp, firma de tehnologie NEC Corp și o unitate a companiei energetice Eneos Holdings Inc. Cele două companii au semnat un acord în martie anul trecut pentru a face echipă în cercetarea, dezvoltarea și comercializarea mașinilor zburătoare.

Suzuki spunea că va coopera la dezvoltarea tehnologiilor, inclusiv reducerea greutății obținute prin politica de bază „Sho, Sho, Kei, Tan, Bi (Mai mic, Mai puțin, Mai ușor, Mai scurt, Mai ordonat)” și electrificare, tehnologii de producție în masă și dezvoltarea afacerii în diferite piețe, inclusiv India.

„În ultimii ani, cererea de transport personal a crescut datorită reducerii aglomerației și fluidizării traficului general în zonele urbane, precum și schimbării nevoilor de „transport după cum este necesar”. Pe lângă faptul că oferă mobilitate de la mare la munte prin afaceri maritime, motociclete și auto, Suzuki va face inițiative pentru realizarea afacerii de mobilitate aeriană”, a declarat compania într-un comunicat postat toamna anului trecut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki, SkyDrive


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide