Suzuki suspendă exportul de mașini în Rusia și Ucraina

Autor: Cristian Gubandru 11 mart. 2022 Știri auto

Suzuki Ungaria a anunțat că a oprit exportul de mașini atât în ​​Rusia, cât și în Ucraina, piețe care împreună aveau o zecime din exporturile de mașini ale companiei.

Compania spune că a luat decizia ca urmare a evenimentelor legate de război. Suzuki Ungaria exporta 10.000 de mașini pe an atât în ​​Rusia, cât și în Ucraina. Pentru a compensa deficitul cauzat de suspendarea exportului, Suzuki intenționează să transfere comenzile afectate către alte piețe.

Europa Centrală se confruntă în prezent cu o așa-numită consecință economică din cauza războiului. Sancțiunile occidentale dure asupra Rusiei au fost impuse din cauza agresiunii, în timp ce tulburările economice s-au intensificat asupra ambelor națiuni ca urmare a conflictului.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conflictul, însă, pare să nu aibă niciun efect asupra producției Suzuki Ungaria.

„Compania noastră nu are furnizori direcți de nivel 1 în zonele afectate. Cu toate acestea, monitorizăm continuu întregul lanț de aprovizionare”, a declarat purtătorul de cuvânt Zsuzsanna Bonnar-Csonka pentru Reuters.

Bonnar-Csonka a adăugat că deficitul de cipuri este cea mai mare problemă, urmat de creșterea costurilor cu energia și devalorizarea monedei naționale din Ungaria.

Câte mașini vinde Suzuki

În 2020, Suzuki Ungaria a vândut aproape 120.000 de mașini în 2020. Dintre acestea, aproximativ 100.000 au fost vândute pe piețele externe, ceea ce înseamnă că Rusia și Ucraina contribuie la aproximativ o zecime din exporturile fabricii.

De când Rusia a invadat țara vecină mai mulți producători de automobile au luat decizia de a opri producția și livrările de mașini și piese către piața rusească. După BMW, Volkswagen, General Motors, Aston Martin, Volvo, Toyota, Stellantis și Ferrari a venit rândul constructorului Lada să facă același lucru.

Penuria de componente auto cauzată de invadarea Ucrainei de către Federația Rusă a determinat marca Lada să suspende producția de mașini. Decizia vine pe fondul sancțiunilor economice și financiare impuse Kremlinului. Producția la fabricile pe care Lada le deține în orașele Togliatti și Izhevsk a fost oprită temporar în intervalul 9-11 martie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide