Suzuki Swift, lansat în România. Preţuri şi GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 11 mai 2017 Știri auto

Noul Suzuki Swift a adoptat un stil complet nou care se remarcă printr-o caroserie ultra uşoară (doar 840 kg), precum şi tehnologii de siguranţă avansate. Rezultatul este un design exterior european, completat de un interior cu un caracter sportiv şi funcţional, un model agil şi uşor de condus, ce oferă senzaţia de siguranţă la volan.

Planşa de bord de mari dimensiuni accentuează senzaţia de rapiditate şi eficienţă, în timp ce accentele sofisticate de alb şi crom satinat din habitaclu completează nuanţele generale de negru pentru a crea un spaţiu interior puternic contrastant. 

Noul Swift este primul model ce beneficiază de sistemul frontal avansat de detecţie Suzuki ce imbină o cameră monoculară şi un senzor cu laser, oferind funcţii de siguranţă avansate, printre care se numără frânarea de urgenţă autonomă, avertizarea la schimbarea involuntară a benzii de rulare şi faza lungă asistată. Noul model este de asemenea dotat cu senzori milimetrici ce asigură funcţionarea sistemului cruise control adaptiv.


Noul model Swift este mai scurt cu 10 mm faţă de versiunea curentă Swift, în timp ce ampatamentul este cu 20 mm mai lung, oferind astfel mai mult spaţiu interior, ce se materializează într-un spaţiu pentru bagaje de 254 de litri, cu 54 de litri mai mult decât versiunea actuală. Noul Swift este cu 15 mm mai scund şi 40 mm mai lat.

MOTORIZĂRI

1,0 BOOSTERJET, turbo, cu injecţie directă
Motorul 1,0 BOOSTERJET pe benzină oferă atât un consum redus de combustibil, cât şi performanţe rutiere excelente. Modul de amplasare şi sistemul cu injecţie directă contribuie la un consum scăzut de combustibil, în timp ce turbo compresorul oferă acelaşi cuplu dintr-un motor de 1 litru ca şi un motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri. Chiar dacă vine cu un nivel ridicat de putere, zgomotul şi vibraţiile sunt reduse, datorită unei rigidităţi mărite a şasiului. Motorul oferă performanţe optime în toate condiţiile, de la mersul prin oraş la mersul sportiv.

1,2 DUALJET
Noul Swift este disponibil şi cu motorul 1,2 DUALJET pe benzină, reînnoit cu cilindri mai compacţi pentru o rată mai mare de compresie şi echipat cu sistemul EGR (de recirculare a gazelor de eşapament), cu injecţie dublă, care combinate cu celelate îmbunătăţiri aduce o economie de 5% în ceea ce priveşte consumul de combustibil, comparativ cu acelaşi motor folosit de actualul model Swift.

Cutie manuală cu 5 trepte, CVT şi automată în 6 trepte

O cutie manuală cu 5 trepte oferă un raport optim pentru fiecare motor şi tren de rulare, pentru a obţine cel mai bun raport în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi performanţele maşinii. Versiunea utilizată cu motorul de 1,0 litri oferă şoferului o senzaţie mai sportivă la schimbarea treptelor de viteză. De asemenea, este disponibilă şi o transmise CVT care a fost îmbunătăţită pentru un rulaj fără şocuri, precum şi o cutie automată în 6 trepte cu un raport de transmisie mai mare.

Preţuri

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide