Tactica folosită de polițiști pentru a-i prinde pe samsarii de mașini care fac evaziune fiscală

Autor: George Cristea 17 iul. 2020 Știri auto

Polițiștii au desfășurat în luna februarie o amplă acțiune de control la vânzătorii de mașini second-hand pentru depistarea celor care fac vând mașini fără plata taxelor aferente la bugetul statului. Acum au fost efectuate și primele arestări în acest dosar, după ce oamenii legii au aplicat o strategie inteligentă. Iată care a fost tactica folosită de polițiști pentru a-i prinde pe samsarii de mașini care fac evaziune fiscală.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii au dezvăluit metoda prin care au reușit să-i prindă pe samsarii de mașini care făceau evaziune fiscală. Operațiunea de proporții desfășurată în luna februarie a avut o urmare de succes zilele acestea, când au fost operate și primele arestări. Practic, polițiștii au așteptat ca mașinile confiscate în urma acțiunii din februarie să fie revendicate de samsari. Se pare că aceștia ar fi folosit acte false pentru a dovedi proprietatea asupra mașinilor.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 21 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, fals și uz de fals. Cu această ocazie, 17 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În cauză, pentru autoturismele de lux indisponibilizate în cadrul acțiunii din data de 25 februarie 2020, mai multe persoane s-au prezentat pentru a revendica dreptul de proprietate al acestora. Acestea ar fi folosit documente susceptibile că ar fi falsificate, în scopul prezentării unei situații juridice nereale a acestor bunuri. Autoturismele introduse prin acest circuit comercial ar fi fost înstrăinate atât în târguri de profil auto, însă în mod special acestea ar fi fost comercializate pe site-urile de specialitate de anunțuri online sau platforme social-media.

Samsarii de mașini care fac evaziune fiscală: Cum au fost prinși de polițiști

Pe 25 februarie, polițiștii au declanșat o operațiune amplă la samsarii de mașini. ACeștia au percheziționat 175 de locuințe și au pus în aplicare 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar fi controlat direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționat astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide