Rămâi fără talon dacă ai martorul ABS aprins? Polițiștii răspund

Autor: Promotor 14 mart. 2021 Știri auto

Un șofer care are o problemă la mașină i-a contactat pe polițiști. “Rămân fără talon dacă am martorul ABS aprins în bord?” Polițiștii i-au explicat.

GALERIE FOTO

Un șofer i-a contactat pe administratorii paginii de Facebook “Polițiștii au umor” pentru a lămuri o problemă. “Am un sensor ABS stricat la mașină, pe care l-am înlocuit ieri”, povestește conducătorul auto. Acesta a crezut că a rezolvat problema, pentru că martorul din bord se stinsese și pentru că mașina frâna impecabil în condiții extreme. Dar s-a înșelat. Martorul ABS s-a aprins din nou.

“Circul destul de des cu mașina și sunt oprit frecvent de poliție având o mașină care atrage priviri și pare modificată, dar ea e stock.” Teama șoferului este că poliția i-ar putea reține certificatul de înmatriculare dacă vede martorul ABS aprins în bord.

Ce îi răspund polițiștii șoferului cu martorul ABS

Oamenii legii îl liniștesc pe șoferul îngrijorat. “Polițiștii vă opresc pentru că doresc să vă admire mașina.”

Mai mult, aceștia îi explică faptul că certificatul de înmatriculare îi poate fi reținut pentru defecțiuni tehnice majore. “Fiind totuși vorba de sistemul de frânare, recomand o verificare serioasă și remedierea defecțiunii, pentru a evita un eveniment nefericit în trafic. Drum bun!”, îi urează polițiștii.

Potrivit legii, certificatul de înmatriculare se poate reține și în cazul indicat de șofer. Potrivit Ordonanței de Urgență nr.195/2002 (Codul Rutier), certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră și atunci când sistemul de frânare de securitate sau de staționare prezintă deficiențe majore sau periculoase. Conform prevederilor acestei ordonanțe, certificatul va fi ridicat de polițist și în cazul unei defecțiuni majore sau periculoase la sistemul de frânare de serviciu. Puțin probabil însă, ca la un control de rutină, agenții de la Brigada Rutieră să verifice dacă în bordul mașinii există vreun martor aprins.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide