Țara din Europa care interzice vânzarea de mașini noi cu motoare pe benzină și motorină

Autor: ProMotor 15 nov. 2020 Știri auto
Țara din Europa care interzice vânzarea de mașini noi cu motoare pe benzină și motorină

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să anunţe săptămâna viitoare interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030.

Conform calendarului iniţial, autorităţile de la Londra intenţionau să interzică vânzarea de de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2040, în cadrul măsurilor vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, însă în luna februarie a acestui an Johnson a avansat data pentru 2035.

Citând surse din interiorul guvernului şi din industria auto, Financial Times susţine că acum Boris Johnson vrea să mai avanseze odată ţintă pentru 2030, urmând ca anunţul oficial să fie făcut săptămâna viitoare.

Marea Britanie interzice vânzarea de mașini cu motoare pe benzină și motorină începând din 2030

Noua dată ţintă nu ar urma să se aplice şi anumitor automobile hibride, care utilizează atât un motor electric cât şi unul care funcţionează pe combustibili fosili, şi care vor putea să fie comercializate până în 2035.

Încetarea vânzării de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină ar reprezenta o modificare majoră pentru piaţa auto din Marea Britanie.

Statisticile arată că automobilele echipate cu motoare pe benzină şi motorină au reprezentat 73,6% din noile automobile vândute până acum în acest an, în timp ce doar 5,5% au fost automobile complet electrice, care tind să fie mai scumpe. Restul este reprezentat de diferitele tipuri de vehicule hibride.

Sursă: Agerpres via Stirileprotv.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.comComentarii
Inchide