Ţara europeană în care maşinile electrice au jumatate din piaţa totală a maşinilor noi

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto
Ţara europeană în care maşinile electrice au jumatate din piaţa totală a maşinilor noi

Aproape jumătate din maşinile noi vândute în Norvegia în primele şase luni ale anului 2019 sunt propulsate de motoare electrice. Astfel, această ţară nordică îşi păstrează titlul de ţara cu cele mai importante vânzări de vehicule electrice la nivel mondial.

Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut vehicul din Norvegia, a anunţat Federaţia Rutieră Norvegiană (NRF).

În total, 48,4% din toate autoturismele noi vândute în perioada ianuarie-iunie au fost electrice, depăşind cele 31,2% pentru întregul an 2018 şi transformând Norvegia (ţară producătoare de petrol) în liderul mondial în vânzările de maşini electrice, pe cap de locuitor.

În încercarea de a pune capăt vânzării de maşini cu motoare pe benzină sau motorină până la jumătatea deceniului următor, Norvegia scuteşte automobilele pe baterii de anumite taxe.

Această politică a stimulat branduri precum Tesla, Nissan, Hyundai şi BMW, care oferă vehiculele full electrice, mai degrabă decât cele care oferă maşini hibride.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide