Ţara în care se inaugurează cel mai lung pod din lume – VIDEO

Autor: descopera.ro 12 apr. 2018 Știri auto
Ţara în care se inaugurează cel mai lung pod din lume – VIDEO

China se află pe punctul de a-şi transforma oraşele prin intermediul unor megaproiecte.

În următorii 10 ani, China plănuieşte să încurajeze 250 de milioane de oameni să se mute în megaoraşele din ţară. Pentru a face faţă acestei migraţii uriaşe, oficialii ţării au investit zeci de miliarde de dolari în proiecte de infrastructură gigantice.

Business Insider notează că, anul acesta, China va inaugura cel mai ambiţios megaproiect, un pod ce face legătura între Hong Kong, Macao şi oraşul sudic Zhuhai.  Acesta se întinde pe 54,71 de kilometri fiind cel mai lung pod din lume ce tranzitează marea.

Denumit podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, proiectul ar putea scurta la jumătate călătoria. Localnicii vor putea traversa estuarul Pearl River în aproximativ o oră. Podul are şase benzi şu patru tuneluri, iar unul dintre ele fiind subacvatic. De asemenea, China a construit şi patru insule artificiale pentru a susţine structura. Denumită ”o minune inginerească”, structura este realizată din 420.000 de tone de oţel, suficient material pentru construirea a 60 de turnuri Eiffel.

Citeşte articolul complet pe Descoperă.ro

 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide