Târgul de maşini ANAF: Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si Lamborghini

Autor: ProMotor 20 iun. 2016 Știri auto
Târgul de maşini ANAF: Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si Lamborghini

 


ANAF-ul începe să scoată la vânzare bunurile de lux confiscate de instanţe. Pe lista se află şi maşini de top trecute în proprietatea statului după condamnarea foştilor proprietari. Lista ANAF cuprinde un Lamborghini, două Maserati şi mai multe limuzine de fabricaţie germană.

În curtea depozitului ANAF sunt păstrate sub sigiliu maşini care de obicei sunt de găsit prin parcările hotelurilor şi restaurantelor de lux. Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si chiar un Lamborghini. Autoturismele de lux au ajuns în proprietatea statului după ce au fost confiscate de la inculpaţii condamnaţi definitiv de instanţe pentru recuperarea prejudiciilor.

Bolidul  Lamborghini Gallardo, aflat în curtea Direcţei Generale regionale a Finanţelor BUcureşti, i-a apartinut omului de afaceri  Hary Mironescu, condamnat pentru evaziune fiscală şi trafic de ovule în dosarul Sabyc.

”Autoturismul a fost confiscat prin sentinţă judecătorească definitivă în anul 2014. Proprietarul a refuzat să-l predea. ANAF l-a identifcat în 2016, l-a luat din faţa casei şi urmeaza a fi evaluat şi  valorificat”, a declarat pentru stirileprotv.ro, purtătorul de cuvânt al DGRFB.

Ajunse la ANAF toate bunurile au două posibile destinaţii. Fie sunt scoase la licitaţie şi sunt vândute celui care plăteşte preţul cel mai bun, fie transferate unor instituţii ale statului. ministere, consilii judeţene sau altele care pot face dovada că au într-adevar nevoie de ele.

Două Maserati Quattroporte, confiscate într-un dosar de fraudă în asigurari,  sunt evaluate şi scoase la Vânzare la 14 şi respectiv 16 mii de euro. În acest timp însă un Jaguar XKR avariat are pretul de pornire de 11 mii de euro. Proprietarul s-a înfuriat când poliţia a venit să-i ridice maşina şi a înfipt de câteva ori un topor în caroserie.

Toate licitaţiile organizate de ANAF sunt obligatoriu prezentate înainte pe site-ul instituţiei. Anunţul trebuie să cuprindă data, locul şi preţul de pornire al licitaţiiilor.

În plus, de la finalul acestei luni ANAF va începe să vândă şi locuinţe printre care şi peste 30 de apartamente din zona de nord a Capitalei, una dintre cele mai scumpe din România. Acestea vor fi scoase la licitaţie în perioada 23-29 iunie. Cheile acestor imobile de lux sunt  la inspectorii ANAF care sunt dispuşi să organizeze şi vizionări pentru potenţialii doritori.

”Au fost scoase la licitaţie un număr de 33 de aparatamente cu preţuri de pornire de la  75.000 de euro pentro o suprafaţă de 50 de metri pătraţi până la cel mai scump care este un  penthouse în valoare de aproximativ de 280.000 de euro şi care are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi.

ANAF-ul vinde proprietăţi care ar putea ocupa un bloc întreg cu preţuri între 1100 şi 1800 de euro pe metrul pătrat fără TVA. Cine se înscrie la licitaţiile ANAF  trebuie să achite garanţii de participare în valoare de 10% din preţul de pornire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide