Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, nu se va mai produce

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, nu se va mai produce

Ideea celei mai ieftine maşini din lume a fost concepută de Ratan Tata într-o zi ploioasă, după ce a văzut o familie cu patru membri cum mergeau cu toţii pe o pe bicicletă.

„Faptul că maşina nu era suficient de sigură nu m-a deranjat”, a spus Tata, fostul preşedinte al grupului Tata, într-un interviu din martie 2011. „Ceea ce m-a motivat cu adevărat … a fost ideea de a schimba modul cum călătoresc familiile indiene – câte patru sau cinci persoane pe un scuter… pe drumuri alunecoase, în întuneric.

Acum, după o perioada de 9 ani, Nano este gata să apună, Tata a anunţat că maşina nu va mai fi produsă. 

Tano Nano trebuia să înceapă o revoluţie în domeniul automobilelor aceesibile, când a fost lansată în 2008 ca cea mai ieftină maşină din lume.

Vehiculul era adresat persoanelor care altfel ar fi trebuit să apeleze la transportul pe două roţi. Cu toate acestea, după aproape un deceniu, realitatea a arătat că acestă maşină nu este profitabilă. Anul trecut fabrica a produs doar 275 de maşini. 

Preţul unui astfel de model, în anul în care s-a lansat, era de doar 2.500 de dolari. 

 

 



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide