Taxa auto va creşte pentru maşinile vechi

Autor: Cosmin Iordache 03 dec. 2008 Știri auto
Taxa auto va creşte pentru maşinile vechi

Vă anunţăm mai devreme că guvernanţi intenţionează să mărească taxa auto pentru automobilele second hand. Acum aflăm că taxa de poluare auto pentru vehiculele non-euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3 va creşte drect proporţional cu vechimea maşinii şi va ajunge, în cazul autovehiculelor cu o vechime mai mare de opt ani şi vândute la un preţ în jurul a 1.000 euro, chiar mai mare decât preţul de achiziţie.

 

"Principala variantă analizată este ca taxa să crească exponenţialpentru toate vehiculele second-hand de import care nu au dotări minime tip Euro 4, la un nivel diferenţiat în funcţie de vechime. Se va ajunge astfel la situaţia în care, pentru maşini cu o vechime de peste opt ani şi cu un preţ de comercializare de aproximativ 1.000 euro, taxa de înmatriculare va depăşi valoarea de achiziţie", au afirmat sursele guvernamentale citate de MEDIAFAX.

Această schimbare fiscală poate fi făcută din formulei de calcul a actualului algoritm, fără să fie nevoie de eventuale aprobări de la Comisia Europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide