Taxa de pod de la Fetești va fi reintrodusă la finalul săptămânii

Autor: Adrian Somai 11 iul. 2023 Știri auto
Taxa de pod de la Fetești va fi reintrodusă la finalul săptămânii

Sfârșitul săptămânii trecute ne aducea o veste importantă din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu declarând atunci că circulația rutieră pe podul de la Fetești, de pe Autostrada Soarelui, a fost deschisă pe ambele sensuri. În ultimele cinci luni, din cauza lucrărilor de reabilitare, circulația fusese afectată. În urmă cu o lună și jumătate, din cauza reparațiilor peste brațul Borcea, taxa de pod fusese suspendată.

La acel moment, ministrul Sorin Grindeanu nu a pomenit nimic despre reintroducerea taxei de pod, ceea ce însemnă că aceasta ar fi rămas suspendată în continuare. Lucrurile s-au schimbat însă rapid, potrivit celor de la Digi24. Astfel, potrivit unui anunț făcut astăzi chiar de către Ministerul Transporturilor, taxa de pod va fi reintrodusă chiar de la sfârșitul acestei săptămâni.

„Lucrările importante de reabilitare, pe calea 2 (sensul Constanța – București) a acestui pod situat pe A2, au fost finalizate. De acum, circulația pe acet pod se va putea desfășura în condiții de siguranță”, a transmis la sfârșitul săptămânii trecute ministrul Sorin Grindeanu.

Lucrările de reabilitare nu sunt finalizate în totalitate

Timp de nu mai puțin de 38 de ani, podul de la Fetești nu a suferit niciun fel de lucrare serioasă de reabilitare. Lucrurile s-au schimbat însă în 2021, atunci când podul de la Fetești, peste brațul Borcea, a intrat în reabilitare. Potrivit contractului publicat la acea vreme, lucrările de reabilitare se ridicau la aproximativ 68 de milioane de lei. În luna februarie a anului curent, lucrările au fost reluate, motiv pentru care calea a doua de circulație, pe sensul dinspre Constanța spre București, a fost închisă traficului.

Interesant este faptul că lucrările de reabilitare nu au fost finalizate în totalitate. Potrivit, CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare la Podul de la Fetești era de 78% la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, după finalizarea sezonului estival, autoritățile vor mai introduce restricții de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări în vederea finalizării reabilitării și realizării recepției finale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide