Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie, anunță ministrul Transporturilor

Autor: Robert Pindic 17 mai 2023 Știri auto
Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie, anunță ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat marți la Palatul Parlamentului suspendarea taxei de pod de la Fetești în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare a construcției. Acesta susține ideea că decizia trebuie luată de Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care urmează să se întrunească în acest sens.

Ministrul Transporturilor a solicitat în urmă cu o săptămână suspendarea plății tarifului pentru podul de la Fetești, iar CNAIR a răspuns prin intermediul unui comunicat de presă: „În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie, având în vedere faptul că pentru suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice. Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă, în caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de Contravenție).” Instituția precizează de asemenea că momentul suspendării taxei va fi anunțat din timp, în mod public.

Sorin Grindeanu a anunțat marți la Palatul Parlamentului că se va suspenda „în mod sigur” tariful pentru traversarea podului de la Fetești. Potrivit acestuia, Consiliul de Administrație al CNAIR se va întruni pentru a dezbate eliminarea temporară a taxei începând cu 1 iunie, și explică faptul că precizarea de acum o săptămână a instituției nu a avut alt rol decât de a accentua această dată: „Din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, un termen realist ca să fie toate lucrurile în regulă e 1 iunie. Eu sper să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care au în lucru reabilitarea podului, vorbim de braţul Borcea, să termine cât mai repede”, citează Agerpress.

Factorii care au dus la suspendarea taxei de pod

Decizia a fost luată în sensul decongestionării traficului generat de lucrările de reabilitare a podului. Construcția care traversează brațul Borcea are o lungime de 970 de metri, iar sensul Constanța – București este închis, șoferii având la dispoziție doar câte o bandă pentru fiecare direcție. Astfel, perioadele mai aglomerate implică un trafic deosebit de intens în această zonă, precum mini vacanța de 1 Mai, în care s-au înregistrat cozi de aproape 15 km, relatează Observator.

Lucrările de reabilitare a podului de la Fetești au început încă din luna februarie, iar acestea nu se vor încheia prea curând. Sorin Grindeanu transmite, de asemenea, că lucrările par să se extindă și în luna iulie, acesta sperând ca reparațiile „să se termine până la început de august.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide