Un taximetrist a salvat viața unei femei. Cursă contra cronometru spre spital

Autor: David Andrei 12 mart. 2021 Știri auto

Un taximetrist a salvat viața unei femei. Bărbatul a pornit într-o cursă contra cronometru din Florești către Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca. Clienta lui avea simptome de infarct miocardic.

GALERIE FOTO

Pe drumul către spital, tânărul taximetrist Alexandru Bokor a primit ajutor din partea unui echipaj de poliție. Oamenii legii l-au escortat pentru a-i asigura prioritate la semafoare. 20 de kilometri a gonit, fără să țină cont de limitele de viteză.

“Aseară în jurul orei 21, am primit o comandă prin dispeceratul de tai, care s-a dovedit a fi a doua cursă contra cronometru din viața mea. […] Am preluat clienta, care mi-a spus că trebuie să ajungă la cardiologie de urgență. Și m-a întrebat dacă după ora 23:00, are voie fără declarație”, a povestit șoferul de taxi pentru Ziua de Cluj.

Taximetrist ajutat de poliție ca să ajungă mai repede la spital

Alexandru este de profesie bucătar. A fost însă, nevoit să se reprofileze în perioada pandemiei care a dus la închiderea restaurantelor.

Bărbatul le-a mulțumit polițiștilor pentru că l-au ajutat să ajungă mai repede la spital. “Când am coborât din mașină, tremuram tot. Respect! Și se pare că mai avem speranțe pentru o societate cu omenie și spirit civic, care nu se gândește doar la propria persoană”, a scris el pe Facebook.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 martie. Agentul principal de poliție Mureșan Cătălin, din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, tocmai intrase în schimbul III, alături de plutonierul adjutant șef Porim Mihai, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

“Surprind un autoturism care efectua transport în regim de taxi, iar șoferul se oprește în dreptul meu, exclamând că are nevoie de sprijin pentru a ajunge în timp util la o unitate medicală de urgență, întrucât pe bancheta din spate se afla o doamnă care acuza probleme de sănătate.

Cei doi oameni ai legii au urcat rapid în autospecială, au pornit semnalele acustice și luminoase și au pornit spre spital. Surprinzător, minute bune mai târziu, când echipajul a revenit la locul din care plecase, șoferul pe care îl verificau înainte de apariția taximetristului nu se mișcase din loc.

Femeia transportată la spital de taximetrist este bine acum. În realitate, aceasta suferea din cauza unei forme severe de anemie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide