Noul model TCR Audi Sport Audi RS 3 LMS este supus unui program intens de testare

Autor: Marius Vișan 06 apr. 2021 Știri auto

După lansarea sa internațională din 5 februarie, noul model TCR Audi Sport Audi RS 3 LMS este supus unui program intens de testare. Testele din tunelul aerodinamic din Ingolstadt au fost urmate de primele drive teste pe pista de curse din Castelloli, Catalonia, Vallelunga în apropiere de Roma și Aragon în nordul Spaniei.

Au fost programate deja și celelalte etape de dezvoltare până în vară, când va avea loc lansarea modelului în cursele Campionatului Mondial FIA de Turisme WTCR.

Intră în GALERIA FOTO

Sedanul compact a intrat pentru prima dată în tunelul aerodinamic

În preajma datei premierei sale, sedanul compact a intrat pentru prima dată în tunelul aerodinamic deținut de AUDI AG în Ingolstadt. Anterior, întregul concept aerodinamic a fost realizat pur digital, pe computer. „Calculațiile noastre pe bază de simulații CFD (Computational Fluid Dynamics) ne-au fost integral confirmate în tunelul aerodinamic”, a declarat Detlef Schmidt, Managerul Tehnic de Proiect pentru Audi RS 3 LMS.

„Ne-am făcut deja impresii foarte pozitive asupra automobilului nostru la Castelloli,” rezumă Dr. Andrea Milocco, Managerul de Proiect Audi RS 3 LMS. „Am continuat la fel și la Vallelunga și Aragon. În total am condus peste 3.000 de kilometri, cu automobilul nostru ce s-a demonstrat a fi pe deplin fiabil și am creat o bază bună pentru testele noastre necesare pentru etapa aceasta de dezvoltare. Este, de asemenea, minunat că piloții sunt de aceeași părere în feedback-ul lor și se completează reciproc excelent. Acum trecem pas cu pas prin restul programului nostru.”

Următoarele etape până la lansarea în competiții au fost stabilite

Astfel, Audi Sport urmărește să aibă omologarea la 1 mai. Următoarele teste și pregătirile pentru producția automobilelor de curse pentru clienți vor determina programul la începutul verii.

Audi RS 3 LMS va fi lansat în competiții la cursa de deschidere a sezonului Campionatului WTCR Mondial FIA de Turisme în 3-5 iunie pe Nordschleife din Nürburgring, Germania. A doua generație a automobilului TCR Audi Sport de curse va fi livrat clienților începând cu a doua jumătate a anului.

Începând de la finele anului 2016, compania a construit 180 de exemplare din modelul predecesor, pe care le-a comercializat în întreaga lume. Acestea au repurtat 54 de titluri în cursele de pe întreg globul.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide