Tesla a lansat versiunea Long Range RWD pentru Model Y. SUV-ul poate fi comandat și în România

Autor: Ionuț Vîlciu 15 apr. 2024 Știri auto

Tesla a lansat o nouă versiune pentru popularul SUV electric Model Y în mai multe țări din Europa. În România, prețurile pornesc de la 48.990 de euro.

Producătorul american de mașini electrice a lansat o nouă versiune pentru SUV-ul Model Y. Botezată Model Y Long Range RWD, noua versiune beneficiază de cea mai mare autonomie din gamă. Cu o autonomie maximă de 600 de kilometri în regim WLTP, noul nivel de echipare disponibil în Europa pentru modelul Y depășește versiunea cu Long Range cu tracțiune integrală cu 67 de kilometri.

Noul Model Y Long Range RWD începe de la 48.990 de euro în România, ceea ce îl face cu 4.000 de euro mai scump decât modelul entry-level cu tracțiune spate și bateria standard. Trebuie remarcat faptul că Model 3 Highland cu tracțiune integrală și acumulatorul mare are o autonomie puțin mai mare, dar costă 50.990 de euro la noi în țară.

Noua versiune a lui Model Y are o autonomie declarată de 600 KM

Potrivit InsideEVs, Model Y Long Range RWD are un consum mediu de energie de 14,9 kWh/100 km, ceea ce îl face cel mai cost effective SUV electric din Europa. Cu toate acestea, site-ul german al Tesla spune că SUV-ul are un consum mediu de 15,5 kWh/100 km. Același sit listează Model Y Standard Range cu un consum de 15,7 kWh/100 km.

În prezent, noul Model Y Long Range RWD poate fi comandat în 19 țări europene: Austria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Belgia, Luxemburg, Elveția, Spania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Islanda, Italia, Grecia, Polonia, Slovenia, România și Ungaria.

Așa cum spuneam, noua versiune a SUV-ului electric are un preț de pornire de 48.990 de euro în România. Peste prețul de bază, clienții pot adăuga opțiuni precum alte culori pentru vopseau, un interior deschis la culoare, jante mai mari sau sistemul Autopilot avansat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide