Tesla anunță rezultate trimestriale record, cu peste 1 miliard profit net

Autor: Cristian Agatie 27 iul. 2021 Știri auto

Tesla anunță rezultate trimestriale record, cu peste 1 miliard profit net în perioada aprilie-iunie 2021. Rezultatele au fost surprinzătoare pentru investitori, profitul anunțat fiind de 10 ori mai mare decât cel obținut în aceeași perioadă a anului trecut.

Intră în Galeria FOTO

Tesla a raportat al șaptelea trimestru consecutiv în care a înregistrat profit, iar rezultatele financiare au depășit cu mult așteptările analiștilor și investitorilor. Nu este de mirare că acțiunile producătorului american s-au apreciat considerabil înainte de deschiderea pieței, ajungând la peste 670 de dolari, pentru a scădea apoi la deschiderea bursei la nivelul anterior. Este semn că investitorii au profitat de rezultatele financiare favorabile pentru a vinde în profit acțiunile Tesla.

Este o tendință care s-a manifestat și după anunțarea rezultatelor financiare din trimestrul 1. În ciuda rezultatelor bune, analiștii s-au concentrat pe perspectivele negative aduse de scăderea pieței de certificate verzi. Pentru al doilea trimestru, într-adevăr, vânzările de certificate verzi s-au redus, dar livrările de mașini au fost suficient de mari pentru ca Tesla să raporteze un profit uriaș.

Tesla anunță rezultate trimestriale record. Se poate face profit cu mașini electrice!

Profitul net al Tesla a atins 1,14 miliarde de dolari în trimestrul aprilie – iunie, față de 104 milioane în aceeași perioadă din 2020, în timp ce cifra de afaceri a ajuns la 11,96 miliarde de dolari, a anunțat luni grupul condus de Elon Musk. Așteptările analiștilor erau mult mai modeste, cu 11,53 miliarde de dolari cifră de afaceri. Cea mai mare parte a acestui profit a fost realizat din vânzarea de mașini electrice, ceea ce închide gura celor pesimiștilor care spuneau că fără vânzare de certificate verzi Tesla ar înregistra în continuare pierderi.

Tesla, care realizează de obicei o mare parte din profit din vânzarea către alte companii a certificatelor verzi pe care le primește pentru că mașinile sale nu sunt poluante, se confruntă cu o reducere a acestei surse de profit. Veniturile provenite din această activitate au fost de doar 354 milioane de dolari în trimestrul doi, față de 518 milioane în trimestrul precedent.

Tesla a livrat un număr record de mașini în trimestrul doi al anului, în ciuda dificultăților generate de criza componentelor electronice. Mai exact, vorbim de 201.250 de mașini livrate și peste 206 mii produse, cifre care reprezintă o creștere cu 122% față de perioada similară din 2020. Musk anunțase anterior că producția Tesla va crește cu 50% de la an la an pentru următorii ani, iar această previziune nu se va schimba, dar va fi mult mai accelerată anul acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide