Tesla Cybertruck, rezervat de zeci de mii de clienți

Autor: Elena Luchian 25 nov. 2019 Știri auto
Tesla Cybertruck, rezervat de zeci de mii de clienți

Tesla Cybertruck a fost comandat de aproximativ 150.000 de clienți, în ciuda gafei de la evenimentul de lansare. Geamurile pick-up-ului cu design SF s-au făcut țăndări, atunci când șeful diviziei de design le-a testat rezistența, desi Elon Musk spusese că vehiculul este antiglonț.

“Este o gafă jenantă”, a spus Musk după lansarea primului pick-up din istoria Tesla, eveniment care a avut loc în Hawthorne, California. Fanii brand-ului nu s-au speriat de demonstrația ratată și nici de valoarea acțiunilor companiei care a scăzut cu 6,1% imediat după rateul difuzat live. “146.000 de comenzi până la această oră”, anunța Elon Musk într-o postare pe Twitter, la 48 de ore de la dezvăluirea modelului.

Tesla Cybertruck Elon Musk Tweet

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Tesla nici măcar nu a demarat campania de promovare pentru noul său model. Mai mult, compania din Silicon Valley nu a anunțat încă data la care va începe livrarea, dar analiștii susțin că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 2021. 100 de euro este suma pe care trebuie să o plătească cei care vor să rezerve un Cybertruck. Aceștia primesc banii înapoi în cazul în care se răzgândesc, așa că este posibil ca nu toți cei care au efectuat o pre-comandă să aibă intenții serioase de a cumpăra modelul.

42% dintre clienți au ales versiunea cu două motoare, tracțiune integrală și autonomie de 482 de kilometri, 41% pe cea de top cu trei motoare, tracțiune integrală și autonomie de 800 de kilometri, în timp ce 17% au preferat versiunea entry level, cu un motor și tracțiune spate, care poate parcurge până la 400 de kilometri între două încărcări. Tesla Cybertruck în versiune de top, Tri Motor AWD, accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde.

Noul pick-up vine pe un teritoriu aproape neexplorat. La această oră, singurul său rival este RT1, produs de Rivian și dezvăluit cu un an în urmă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla / YouTube



Comentarii
Inchide