Tesla în panică! Xpeng P7, limuzina electrică pe care chinezii o aruncă în luptă cu Model 3

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto

Ce șanse mai are Tesla Model 3 când chinezii lansează o limuzină compactă cu emisii zero, cu preț mai mic și autonomie mai mare? Acesta este noul Xpeng P7.

GALERIE FOTO

Xpeng P7 este outsider-ul care încearcă să elimine Tesla Model 3 din poziția de lider în segmentul limuzinelor compacte. Modelul este lansat pe piață cu o întârizere provocată de pandemia de coronavirus, la exact un an de la prezentarea sa oficială la Salonul Auto de la Shanghai.

Chinezii spun că limuzina lor a fost testate în condiții extreme de iarnă timp de 120 de zile, la temperature care au ajuns chiar și la -40 de grade Celsius.

P7 va fi echipat cu funcții de rulare semi-autonomă Nivelul 3, care îi vor permite mașinii să ruleze singură pe autostrada, dar și în mediul urban și o vor face capabilă să se parcheze singură. Modelul va avea 12 senzori ultrasonici, cinci radare de înaltă precizie și 13 camere.

Versiunea de top va veni cu două motoare electrice și cu bateria mare, cu o capacitate de 80,87 kWh, care îi va asigura o autonomie în ciclul NEDC de 706 kilometri. Versiunea cu cea mai mare autonomie din gama Tesla Model 3, RWD, poate rula 675 de kilometri între două încărcări.

GALERIE FOTO

De numai 3 secunde va avea nevoie Xpeng P7 pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide