Tesla își deschide rețeaua de încărcare și pentru alte vehicule electrice

Autor: Mihai Morcovescu 02 nov. 2021 Știri auto

Tesla Motors a anunțat că își va deschide rețeaua de stații de încărcare Supercharger și pentru alte tipuri de mașini electrice. Aceste stațiile vor putea fi accesate prin intermediul aplicației Tesla.

Măsura va fi pusă în practică printr-un program pilot deschis în Țările de Jos, care va fi testat în 10 locații diferite. Decizia vine la doar o săptămână după ce Tesla Motors a atins pragul de un miliard de dolari capitalizare de piață, iar Tesla Model 3 a devenit cel mai popular model cu zero emisii în Europa în luna octombrie.

Tesla va monitoriza programul de teama supraaglomerării stațiilor

Reprezentanții Tesla au dezvăluit că la cele zece stații de alimentare rapidă vor putea fi încărcate și vehicule electrice de la alte mărci cu standard CCS. Printre producătorii care au în gama „verde” astfel de modele se numără BMW, Mercedes-Benz, Ford și Audi.

Compania californiană a precizat că va monitoriza punctele de încărcare Supercharger incluse în programul-pilot pentru a vedea dacă nu vor deveni supraaglomerate și, implicit, dacă posesorii de mașini Tesla le vor putea utiliza fără să întâmpine probleme.

Anul 2021 a fost cel mai bun pentru mașinile „full electric” în Europa, în timp ce Tesla Model 3 a fost în luna septembrie cel mai bine vândut autovehicul, depășind modele consacrate precum Volksagen Golf, Renault Clio sau Dacia Sandero.

A fost pentru prima dată în istorie când un vehicul electric a depășit cifrele de vânzări ale modelelor cu sistem de propulsie convenționale.

Tesla Supercharger în România

https://www.promotor.ro/stiri-auto/europa-are-600-de-statii-tesla-superchargers-romania-inca-asteapta-18843788

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Clienții Tesla din România au la dispoziție cinci stații de încărcare Supercharger. Fiecare dintre acestea pune la dispoziția clienților câte șase prize de încărcare rapidă cu până la 250 kWh, iar încărcarea este gratuită.

Prima dintre stații a fost cea de la Timișoara (foto), care a fost inaugurată la început de aprilie. Apoi, la mijlocul aceleiași luni a fost deschis punctul de alimentare de la București, iar mai târziu au devenit funcționale și stațiile de la Pitești, Sibiu și Constanța.

În funcție de cât de descărcată este bateria și de versiunea modelului Tesla, mașina poate fi încărcată în maximum o oră la aceste stații. Puterea unui încărcător Supercharger este de o sută de ori mai mare decât cea a unei prize casnice.

Următoarele stații ar putea fi deschise la Craiova și la Brăila, însă deocamdată nu este nimic oficial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide