Tesla l-a angajat pe șeful unei fabrici Mercedes. Sindicatele germane au înnebunit

Autor: George Cristea 12 nov. 2020 Știri auto

Tesla l-a angajat pe șeful unei fabrici Mercedes-Benz pentru a conduce viitoarea uzină Gigafactory Berlin. Anunțul a făcut ca sindicatele germane să înnebunească de furie.

Intră în Galeria FOTO

René Reif a condus fabrica Mercedes-Benz din Marienfelde (nu departe de Berlin) până în luna octombrie a anului trecut. Acum, Tesla a anunțat că l-a numit ca șef al viitoarei fabrici Gigafactory Berlin, după demiterea lui Evan Horetsky, geniul care a supervizat construirea Gigafactory Shanghai și Gigafactory Berlin.

Imediat, puternicul sindicat german IG Metall, care operează în cadrul fabricii Daimler de la Marienfelde a reacționat, arătându-și dezamăgirea. Fabrica Daimler urmează să intre în reorganizare, iar 2.000-2.500 de salariați ar urma să rămână pe drumuri în perioada următoare.

În mod bizar, IG Metall crede că este vorba de un fel de blat între Tesla și Daimler. Producătorul german ar fi renunțat în mod deliberat la a concura Tesla, IG Metall vorbind explicit de „capitulare în fața concurentului american”.

Tesla a angajat un om al Mercedes pentru Gigafactory Berlin. Ce spun sindicatele germane

„Să fie clar că vedem schimbarea managementului fabricii ca o trădare, ne întrebăm acum dacă nu cumva am fost mințiți în tot acest timp”, a declarat liderul Berlin IG Metall Jan Otto, cu prilejul unei demonstrații în fața fabricii Mercedes-Benz.

Tesla a mai avut confruntări cu sindicatul IG Metall în 2017, după ce a cumpărat compania germană Groham Engineering, iar sindicatul a intenționat să intervină. Producătorul american, care se confruntă cu o opoziție sindicală și acasă, a reușit să evite implicarea IG Metall în operațiunile sale oferind o creștere substanțială a salariilor.

Reacția IG Metall este de neînțeles, mai ales că René Reif plecase deja de la Mercedes-Benz înainte de a fi contactat de Tesla. Cel mai probabil, nemulțumirea sindicatelor germane are legătură cu avansul Tesla în teritoriul german. Gigafactory Berlin este văzută de mulți ca o provocare adresată direct5 industriei auto germane. Din câte îl cunoaștem pe Elon Musk, acest lucru nu este departe de realitate.

Tesla are nevoie disperată de Gigafactory Berlin pentru a face față cererii. În acest moment, Model Y și Model 3 destinate pieței europene sunt importate din China, dar Gigafactory Shanghai a ajuns deja la capacitatea maximă.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide