Tesla lansează o nouă opțiune controversată. Despre ce este vorba?

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

Mai multe modele Tesla le permite șoferilor să joace jocuri video pe ecranul sistemului multimedia în timp ce conduc. Această opțiune este posibilă ca urmare a unei actualizări software over-the-air lansată în această vară. Este vorba despre trei jocuri: „Sky Force Reloaded”, „The Battle of Polytopia: Moonrise” și „Solitaire”.

Înainte de lansarea jocului „Solitaire”, pe ecranul tactil al sistemului de infotainment apare următorul mesaj de avertisment: „Solitaire este un joc pentru toată lumea, dar când mașina este în mișcare este doar pentru pasageri”.

Cu toate acestea, deși șoferul trebuie să declare că nu conduce, se pare că nimic nu-l împiedică să joace și el.

Jocuri video pe sistemul multimedia Tesla

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit cotidianului New York Times, lipsa unui sistem de siguranță care să-l împiedice pe șofer să se joace pe sistemul multimedia reprezintă o problemă majoră în materie de siguranță rutieră.

De altfel, Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) avertizează că numărul accidentelor cauzate de neatenția șoferilor va crește în aceste condiții. În SUA, în 2019, au fost înregistrate peste 3.100 de accidente rutiere mortale care au fost produse de șoferi distrași.

Deși modelele electrice Tesla oferă sisteme avansate de asistență pentru șofer, precum cel de conducere autonomă Autopilot și Full Self Driving (aflat în stadiu beta), acestea necesită monitorizare permanentă din partea celui aflt la volan. Mai mult, în situații periculoase este nevoie de intervenția promptă a acestuia.

În ciuda acestui fapt, au apărut deja probleme legate de utilizarea acestor sisteme deoarece oamenii înțeleg greșit capacitățile sistemului. De aceea, mulți dintre posesorii de modele Tesla acordă încredere deplină acestor sisteme autonome și nu mai conștientizează propriile responsabilități pe care ar trebui să le aibă în timp ce conduc.

Tesla nu este singurul producător care oferă astfel de sisteme de infotainment. Mașinile produse de grupul Stellantis oferă clienților sisteme de infotainment pe ecranele cărora aceștia pot viziona filme. Spre deosebire de Tesla, sistemele multimedia de pe modelele din grupul Stellantis oferă o funcție care împiedică accesarea aplicațiilor în timp ce mașina se află în mișcare.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide